Отсядане


В няколко от старите възрожденски къщи днес са уредени малки семейни хотелчета, където в автентична обстановка гостите могат да починат и да се насладят на планинско гостоприемство, тишина и спокойствие. Няколко механи в селото предлагат разнообразни ястия, характерни за местната и българската кухня. Не липсват и по-луксозни места за отсядане.

Край Медвен има много природни забележителности, които непременно трябва да се посетят. Сред тях са водопадите Голям и Малък скок и Синия вир, както и многобройните пещери.

В село Медвен културните забележителности не са малко. Селото е известно със своите красиви възрожденски къщи, някои от които са по-стари от 150 години и все още носят белези от набезите на черкезите от преди столетия. Автентичните дървени къщи създават приятна и романтична атмосфера в селото, живописно разположено в Стара Планина. Основна местна забележителност са паметникът и къщата-музей на Захари Стоянов, който е родом от с. Медвен. Архитектурният резерват Жеравна е само на 15 минути път с кола. Недалеч е и град Котел.